Koukkupaja varustelee kaikki Truckmastersin vetokoukut yksinoikeudella!

Truckmasters ja Valmet Automotive aloittavat kevytkuorma-autojen tuotannon

Valmet Automotive (entinen Saab-Valmet) on allekirjoittanut tuotekehitystä koskevan yhteistyösopimuksen Vantaalla toimivan Truck Masters Finland Oy:n kanssa.

Valmet Automotive on erikoistunut korkean arvoluokan autoihin sekä sähköajoneuvoihin. Valmet Automotive  omistaa kotimaan ainoan henkilöautoja valmistavan tehtaan Uudessakaupungissa. Tehdas perustettiin 1968. Tehtaalla työskentelee noin 3800 työntekijää.  Yhtiön avoautojen kattojärjestelmiä valmistavat tehtaat sijaitsevat Osnabrückissa Saksassa ja Zaryssa Puolassa.  Valmet Automotive ja Valmet Oyj ovat erillisiä yhtiöitä, joilla ei ole keskinäistä omistusta.

Truck Masters Finland Oy on vuonna 2015 perustettu Vantaalla operoiva autojen räätälöintiyritys, joka rakentaa pakettiautoista ja pick-upeista autoverottomia kevytkuorma-autoja.

Yritysten tavoitteena on rakentaa Toyota Hiluxista 500 kevytkuorma-autoa vuodessa. Toyota Hilux (HiLux ja Hi-Lux) on alunperin tuotantosarja kevyeen kaupalliseen käyttöön.

OX:n uuden voimalinjan sydämenä toimii täysin uusi 2,4 litran Common Rail -ruiskutuksella varustettu, ahdettu dieselmoottori. Se tarjoaa vahvaa vääntöä aina alakierroksilta alkaen ja mahdollistaa osaltaan markkinoiden parhaimman 1 275 kg:n kantavuuden ja 3 500 kg:n vetokyvyn.

Koukkupaja varustelee kaikki Truckmastersin vetokoukut yksinoikeudella!

Oli sitten suunnitteilla isomman rakennustavarakuorman veto, veneen vienti uusille vesille taikka asuntovaunun kanssa retkeily, voit huoletta luottaa OX:n suoriutuvan tästä urakasta vaivattomasti ja turvallisesti.

Koukkupaja on tehnyt sopimuksen Truck Master Finland Oy kanssa vetokoukkujen asentamisesta yksinoikeudella kaikkiin Truckmasters OX malleihin.

OX:n 1 335 kg:n kantavuus takaa isojen kuormien kuljetuksen onnistumisen. Lavalla on runsaasti tilaa, ja kuorman saa sidottua tukevasti.

Autoon pystyy myös asentamaan auran ja hiekoituslaitteet käytettäväksi yhtä aikaa.

Uusi Truckmasters on siis suunniteltu erityisesti yrityksille. Kevytkuorma-auto  ei tarvitse maksaa autoveroa ja auton hinnasta voi vähentää arvonlisäveron.

Dieselvero on myös kevytkuorma-autoilla pieni, vain 79 euroa vuodessa, kun pakettiautolla taas 700-800 euroa.

Taloudellisten seikkojen lisäksi käyttöönottoa helpottavia seikkoja on huomioitu Trafin rekisteröinnissä. Aiemmat ongelmat kevytkuorma-autojen rekisteröinnin kanssa ovat Truckmastersin mukaan nyt historiaa; autovalmistaja kertoo kaikkien rekisteröintiin liittyvien asioiden olevan käyty läpi Trafin kanssa.

OX:n teknologiaa:

 • Ajonvakautusjärjestelmä (VSC)
 • Lukkiutumattomat jarrut (ABS) elektronisella jarruvoimienjaolla (EBD)
 • Hätäjarrutustehostin (BA)
 • Perävaunun huomioiva ajonvakautusjärjestelmä (TSC)
 • Aktiivinen vetoluistonesto (A-TRC)
 • Follow-me-home-saattovalot
 • Smart Entry & Start -älyavainjärjestelmä
 • Mäkilähtöavustin (HAC)
 • Alamäkihidastin (DAC)
 • SRS-turvatyynyt (7 kpl)
 • Retkahdusvammoja vähentävät (WIL) istuimet
 • Vahva kori

Lähteet: truckmasters.fi, Wikipedia ja iltalehti.fi (Pentti J. Rönkkö)